חליטת עלי פטל

SAVE_20190306_102416
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest

מה זה תה עלי פטל אדום?

השימוש בפטל אדום במהלך ההיריון, כהכנה ללידה ובתקופה שאחרי הלידה ידוע ומוכר בתרבויות שונות בעולם מזה שנים רבות.

עלי הפטל האדום עשירים בוויטמינים ומינרלים, ביניהם סידן, מגנזיום ורמה גבוהה של ברזל. הם מאזנים את טונוס שריר הרחם ומסייעים אף במניעת דימום יתר, טחורים וזיהומים.

ניתן לשלב עם חליטת סרפד העשירה ויטמינים ובנוסף גם בסידן, אשלגן, זרחן, ברזל וגופרית, שהוא משתן עדין המותר בכל שלבי ההיריון. כמו כן גם תורם לאיזון לחץ הדם ולמניעת בצקות.

חליטת עלי פטל אדום תורמת ליולדת בכך שהיא מחזקת ומאזנת את טונוס שריר הרחם. המשמעות היא, שכאשר יש צירים, שריר הרחם מתכווץ בצורה אפקטיבית. ככל שכיווץ הרחם אפקטיבי יותר, כך נוצרים צירים אפקטיביים יותר, הפותחים את צוואר הרחם ומקרבים את היולדת לקראת השלב השני של הלידה.

חשוב לציין: 

צירים אפקטיביים אינם צירים כואבים יותר מצירים לא אפקטיביים, להיפך הם עושים את מה שהם צריכים לעשות, כלומר לפתוח את צוואר הרחם. לרוב הם יעילים יותר וכואבים פחות.

 

מתי שותים תה עלי פטל אדום?
החל משבוע 35 להריון, תוך עליה הדרגתית במינון. מומלץ לשתות גם במהלך הלידה (בתרמוס מוכן מראש) וגם בשבועות הראשונים אחרי הלידה, כדי לסייע לרחם להתכווץ לגודלו המקורי.

 

המינון המקובל הוא מינון העולה בהדרגתיות מחליטה של כפית אחת של עלים ועד שלוש כוסות חליטה ביום:

כוס (= 1 כפית עלים) – שבוע 35 1
2 כוסות – שבוע 36
כוסות ליום, להמשיך במינון זה עד ללידה. – שבוע 37  3

דולה

השאירי אימייל ואחזור אליך בהקדם

Share this post with your friends

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
סגירת תפריט
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp